понеделник, 1 юни 2009 г.

Международен филмов фестивал с гей реклама?

Започна международният филмов фестивал Трансилвания 2009 (TIFF). Фестивалът се провежда в румънският град Клуж-Напока и трае от 27 май - 07 юни 2009.
Основава се през 2002 година от Асоциацията за промотиране на румънското кино, за кратко време става най-важното събитие за дългометражни филми в Румъния.

Тазгодишният фестивал е белязан с официална реклама с гей пропаганда, платена от министерството на културата на Румъния.
Част от румънското общество роптае срещу рекламата, която всъщност идва от собственият им джоб.....





Насторенията на доста религиозно настроената румънска публика не са много благоприятно настроени към този тип реклами и други медиини изяви, които насърчават гей обществата.
Особено дразнещо румънците намират закачката с традицията на страната и хомосексуалността.

Ето как е изглеждало и рекламного клипче през 2005. Сами направете разликата...


Ако погледнем нещата от друг ъгъл целта на клипчето е да привлече вниманието и да се говори за фестивала и за нещо....Ами в такъв случай - точно в десятката.... :))

Повече за това, какво обхваща самият фестивал:

Официално състезание

Представяне на представителна извадка на филми от световното кино за годината. Тази секция е отворена и за дебютантите и младите специалисти режисьори...

Super Nova

Секция с не състезателен характер, която включва наградените на други фестивали филми и филми, които са направили изключително впечатление на журито, пред премиери на някои филми.


Дни На Румънското Кино

Премиери и ретроспекции на румънски филми.

Сенки

Пълнометражни и късометражни филми - трилъри и фантастика. Панорама на скорошни филми в областта на фантастиката и трилъра. Състезателен характер имат късометражните филми.


3 x 3

3 режисьори и 3 от техните филми.

Повече за филмите и за самият фестивал вижте на официалният сайт - http://www.tiff.ro/en




Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
eXTReMe Tracker