събота, 12 септември 2009 г.

Румъния отпуска над 90 милиона румънски леи за зелени простанства

Ръководството на фонда за околната среда (AFM) разпредели над 92 милиона леи за паркове и зелени площи в градовете на Румъния.

Целта на финансирането е е да се пребори с градското замърсяване. Румънски Всеки румънски гражданин трябва да може да се възползва от най-малко 26 кв. м. зелена пространство до края на 2013г.

Първата част на проекта "Национална програма за подобряване на качеството на околната среда, чрез създаване на зелени площи в градовете" ще се проведе между 21 септември и 12 октомври тази година (2009) , когато местните власти могат да предлагат проекти.

" Проектът е насочен към местните власти, които на доброволни начала подават документи на проекти за развитие и модернизация на зелените площи в градовете и създаването на нови паркове, площадки и др. или рехабилитация и модернизация на съществуващите зелени площи.


Изборът на проекти за финансиране става като се позовават на подадените документи в регистъра на Министерството на околната среда.

Парите, разпределени от AFM за тази програма са не предвиждат възвръщаемост. Средствата ще дойдат постепенно, продължителността на договора и в зависимост от държавно финансиране на проекта, в Министерството на околната среда.

източник: adevarul.ro

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
eXTReMe Tracker